DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Kaikki blogit puheenaiheesta Suojatie

Suojatietörttöilijät kuriin

Tänään aloittaa Helsingissä 6000 ekaluokkalaista koulun. Koulujen alkaessa on välttämätöntä meidän aikuisten terävöittää liikennekäyttäytymistämme. Suojatie on sopimus kunnioituksesta. Että ennen suojatietä pikemminkin hiljennetään kuin painetaan kaasua. Että jokainen meistä voi liikkua suojatiellä turvallisin mielin. Ettei kukaan jää suojatiellä isompansa alle.

 

Saako pyöräilijä ajaa suojatiellä?

Pyöräilijä ei saa ajaa suojatiellä vaan pyörää on talutettava. Pyörää taluttava henkilö rinnastetaan jalankulkijaan. Näinhän ei käytännössä tapahdu kuin hyvin harvoin ja autoilijat joutuvat väistämään kadun yli kovallakin vauhdilla meneviä pyöräilijöitä. Sitten, kun pyörätie jatkuu yli risteyksen saa pyörälläkin ajaa.

Turvallisuutta Jyväskylän teille tulisi lisätä – Kävelijöidenkin puolelta!

Aina kun liikumme autolla, pyörällä, kävellen tai millä kulkuneuvolla kuljemmekaan, täytyy olla tarkkaavainen siitä, minkälaisia merkkejä antaa ja mitä muut antavat. Mitä enemmän ihmisiä on liikkeellä yhtä aikaa, sitä useammin sattuu ja tapahtuu.

Autoilijoiden yleinen virhe – jäätävä testitulos

Autoilijoiden suojatiekäyttäytyminen on taas tapetilla. Helsingin Sanomien tekemässä testissä kaksi kolmesta autoilijasta ei antanut tietä suojatien edessä odottavalle jalankulkijalle.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä