DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Kaikki blogit puheenaiheesta Sananvapaus ja oikeus olla erimieltä

Sananvapauden puolesta

Sanomalehti Keskisuomalaisessa on tänään julkaistu mielipidekirjoitus, jossa annetaan voimakasta tukea Jyväskylän yliopiston professori Tapio Puolimatkalle.

Allekirjoittajat toteavat kirjoituksen lopussa: "Rehtorin vaatimus siitä, että kukaan ei saa tuntea itseään loukatuksi, tekisi toteutuessaan kriittisen akateemisen keskustelun mahdottomaksi. Odotamme, että rehtori peruuttaa kannanottonsa ja korjaa professori Puolimatkan kunnialle aiheuttamansa vahingon."

https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Sananvapauden-puolesta/...

Setasertifikaatti tulee, oletko valmis?

 

YLEn uutisissa 29.6.2018 kerrottiin, että Helsingin seniorityössä testataan tulevana syksynä sateenkaarisertifikaattia, joka on ollut käytössä aiemmin Hollannissa ja Ruotsissa. 

https://areena.yle.fi/1-4475643

Kyseessä on ehta setasertifikaatti, josta kirjoitin jo liki kaksi vuotta sitten! 

Sanktioilla eroon vääristä mielipiteistä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö avaa sanaisan arkkunsa ja esittää puolivallattoman kommentin koskien sananvapautta tai pikemminkin sananvapauden rajoittamista.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/235859-presidentti-niinisto-avasi-kesku...

Niinistö kumartaa punavihervasemmiston ja federalistien suuntaan, mutta näyttää samalla hanuriaan sille kansanosalle, joka ei ymmärrä EU-Euforian ja maahanmuuton rikastavaa vaikutusta ja yrittää esittää niitä ja yleistä valtapolitiikkaa koskevia vasta-argumentteja.

Suomalaiset toistensa tukassa - huono juttu

Tänään oli huono päivä. Niin on aina kun suomalaiset saadaan toisensa kimppuun solvaamaan, näyttämään keskisormea, demonisoimaan, kiukkuamaan, herjaamaan, halveksimaan, ilkkumaan tai rysyämään nyrkit pystyssä.  

Tässä tilanteessa kannattaa kuin kysyä: kenen etu se on?

Sananvapaus vai rajoitettua keskustelua?

Kaksi naista menetti henkensä Turun terrori-iskussa 18.8.2017. Euroopassa ruton lailla lisääntynyt terrorismi rantautui Suomeen. Keskustelu terrorismin estämisestä ja turvallisuudessa kääntyi kuitenkin pian epäolennaisuuksiin.

Parasta puhua kuin pitää sisällään vaikka ei ole mitään sanottavaa

Mamut, maahantunkeutuneet, ulkomaalaiset, tummat, suvakit, rasistit, natsit, kantasuomalaiset ja lukemattomia muita käsitteitä käytetään lehtikirjoituksissa, uutisissa ja varsinkin kirjoittajien kommenteissa. Mikä rakas lapsi on näiden monien nimien takana? Vaiko mikään? Löytyykö näille yhteistä nimittäjää? 

Sananen sananvastuusta

Median valtaenemmistö on omaksunut erittäin myönteisen linjan maahamme viime aikoina kohdistuneeseen massamaahanmuuttoon. Vastustelevat äänet on peloiteltu hiljaisiksi pykälillä, jotka koskevat ”kiihottamista kansanryhmää vastaan”.

"Mielipidemonopolikupla"

 

Meillä ihmisillä on luontainen pyrkimys mielipidemonopoliin omassa sosiaalisessa ympäristössämme. Toisinsanoen haluamme itsellemme yksinoikeuden määritellä oikean ja väärän sekä tehdä siitä vallitsevan, yleisen käsityksen.

Vaikka tämä tarve on luontainen, on se samalla kuitenkin vahingollinen sosiaalisille suhteillemme, sillä mielipidemonopoin muodostaminen vaatii joko pehmeän tai kovan väkivallan käyttöä erimielisiä kohtaan.

Sananvapautta sunnuntaiksi

Sananvapauden puolustajat sanovat ääneen ja kirjoittavat näkyviin ajatuksia, joita kaikki eivät uskalla esittää. Sananvapautta ei ole ilman sen puolustajia. Ilman sananvapautta ei ole mielipiteenvapautta. Ilman mielipiteenvapautta ei ole demokratiaa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä