DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Kaikki blogit puheenaiheesta Maamiinat

Kokonaisturvallisuus on unohdettu

KOKONAISTURVALLISUUS ON UNOHDETTU

Vaalien alla käydään keskustelua Natosta, hävittäjistä ja uusista jalkaväkimiinoja korvaavista järjestelmistä. Mutta aivan täysin tuntuu unohtuvan kokonaisturvallisus eli se, kuinka ihmiset ja kansa selviäisivät eri kriiseissä, joihin tietysti kuuluvat sodankin eri vaiheet.

Puolustusvoimiin tarvitaan panoksia

Kataisen-Stubbin (kok) hallitusten huonojen päätösten joukosta korostuvat vastuuttomat maanpuolustuksen leikkaukset. Puolustusvoimista on saneerattu henkilöstöä, vähennetty harjoitusmääriä, lopetettu varuskuntia jopa kielipoliittisin perustein ja luovuttu maamiinoista.

Venäjän naapurissa eläminen edellyttää uskottavaa maanpuolustusta. Tämä pitäisi muistaa jo historiasta ja toimia sen mukaan. Vaikkei suoraa uhkaa nyt olekaan päällä, turvallisuutemme on varmasti ainakin jonkin verran uhatumpi Georgian ja Ukrainan kriisien myötä.

Ajelehdimmeko miinaan?

(Kolumni julkaistu myös Turun Sanomissa 5.7.14)

 

Jalkaväkimiinat kieltävä Ottawan sopimus oli erittäin vähän kansaa kahtia jakava sopimus.

95 prosenttia suomalaisista vastusti sopimusta, silti nämä ex presidentti Halosen(SDP) johtama”rauhanliike” tukijoineen sai aikaan sen, että pieni Suomi liittyi mukaan tähän monella tavalla maallemme kalliiksi tulevaan sopimukseen. Sekä nuoret, että vanhat armeijan käyneet miehet/naiset purivat hammasta ympäri maatamme, todeten: ei voi olla totta!

 

Jalkaväkimiinat

Tuosta maamiina hommasta moni elämöi. Sasi nyt niiden hävittämistä vastustaa. Eikö liene kellään pioneeri koulutusta? Mulla on.

Miinaeste on 50-100 telamiinaa, 1-5 ansoitettua telamiinaa, pari raivaaja ansaa, muutama pohjamiina. Sekä 1-5 raivausta vaikeuttavaa sakaramiinaa per telamiina.

Sakaramiinojen tehtävä on siis vaikeuttaa telamiinojen raivausta. Ottaen huomioon että osa niistä on ansoitettuja, tuskin kukaan niin hullu on että käy käsin miinakenttää raivaamaan. Ei ainakaan mikään nykyaikainen armeija.

Miinojen tuhoaminen on keskeytettävä

Miina on tehokas puolustusase. Sen avulla voidaan tehokkaasti estää tai hidastaa vihollisen etenemistä. Se on siis erittäin tärkeä ase maanpuolustuksen kannalta.

Maamiinat saatava takaisin !

Helppo olla puolustusvaliokunnan puheenjohtajan kanssa samoilla linjoilla maamiina asiassa.

Suomen ei milloinkaan olisi kannattanut allekirjoittaa Ottawan sopimusta, jolla maamiinat kiellettiin siis myös meiltä.

Maamiinat olisivat halpa ja nopea "hidaste" mahdollisen uhan vyöryessä maahamme, koska aseistuksemme puolesta olemme aivan eri tasolla verrattuna mahdolliseen uhkaajaan, "kiitos" siitä kuuluu puolustusmäärärahojen kohtuuttoman suurelle vähennykselle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä