DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Kaikki blogit puheenaiheesta MH17 - Malaysia Airlines

Murhasyyte odottaa viiden vuoden jälkeen

Viisi vuotta sitten, muutamia viikkoja ennen MH17:n alasampumista Itä-Ukrainassa kirjoitin Igor Girkinistä:

http://jpvuorela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170713-terroristijohtajan-ura

Kuten Bellingcat melko vakuuttavasti myöhemmin todisti, juuri Girkin määräsi sitten heinäkuussa sen ohjusiskun, joka pudotti mainitun matkustajakoneen. Tapaus saattoi olla sikäli vahinko, että hän luuli pudottavansa kuljetuskoneen, naapurimaan puolella kuitenkin. Joka tapauksessa 298 ihmistä kuoli, suurin osa hollantilaisia.

Näyttääpä siltä, että murhasyyte asiasta saadaan lopulta aikaan:

Venäjän pyyntö osallistua rikostutkintoihin on sen strateginen toimintatapa

Malesialaisen matkustajakoneen alasampuminen Ukrainan Hrabovessa heinäkuussa 2014, myrkkyisku Iso-Britannian Salisburyssa maaliskuussa 2018 ja kaasuisku Syyrian Dumassa huhtikuussa 2018.

Kaikki kolme edellä mainittua ovat tapahtumia, joita on tutkittu ja tutkitaan rikoksina. Tutkitaan siis juridisina rikoksina, joissa on rikosvastuu ja rangaistusvastuu.

Tapaus MH17 – kolme vuotta alasampumisesta

Tasan kolme vuotta sitten aurinkoisena kesäpäivänä 17.7.2014 putosi Itä-Ukrainassa Donetskin alueella Graboven kylän läheisyydessä noin 40 kilometriä Venäjän virallisesta rajasta suuren kokoluokan Malaysian Airlinesin Boeing 777-matkustajalentokone. Lentokone oli lähtenyt matkaan Amsterdamista määränpäänään Malesian pääkaupunki Kuala Lumpur. Kaikki matkustajat ja miehistön jäsenet saivat surmansa, yhteensä 298 uhria.

MH17:n alasampumisen vuosipäivänä

Nyt malesialaisen matkustajalentokoneen alasampumisen vuosipäivänä - ottamatta kantaa syyllisyyskysymykseen tai esitettyyn todistusaineistoon - olisi Venäjällä (Putinilla) mielestäni peiliin katsomisen paikka pikemminkin kuin tutkinnan jatkamisen kieltäminen ja perinteensä mukainen muiden syyttely omista ja liittolaistensa ETYKin peruskirjan ja ihmisyyden vastaisista rikoksistaan. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1437098676508.html

Vetääkö Helsingin Sanomat lähteitä hatustaan MH17:n tutkinnassa?

Helsingin Sanomien mukaan Hollannin onnettomuustutkimuslautakunta (The Dutch Safety Board) on esittänyt, että MH17 ammuttiin alas Buk-ohjuksella. Raporttia, johon toimittaja Maria Petterson jutussaan viittaa, ei kuitenkaan näyttäisi olevan olemassakaan.

 

Australian pääministeri vaatii Putinilta anteeksipyyntöä ja korvauksia MH17:sta

Australian pääministeri Tony Abbott vaati tänään Putinilta anteeksipyynnön lisäksi, että Venäjä maksaa korvauksia tuhotun Malaysian Airlinesin matkustajakoneen 298 kuolonuhrin omaisille. Abbott ja Putin tapasivat lyhyesti nokakkain tänään Beijingissä.

Matkustajakoneen alasampumisesta on julkisuudessa syytetty Ukrainan separatisteja, mutta Abbott ilmeisesti katsoo, että Venäjän sekaantumisesta asiaan on riittävä näyttö.

MH17-lennon tutkinta hidasta

Maailmalla odotetaan nopeaa ja riippumatonta tutkimusta Malesialaiskoneen katastrofista Ukrainassa ….....ja vastauksia

Miten oli mahdollista Ukrainan viranomaisille välittömästi (hyvä ettei ennen turmaa) tunnistaa miliisit syylliseksi tragediaan. Millä perusteella tällaiset havainnot?

Voiko Kiova ilmoittaa, miksi heidän ilmatorjuntaohjukset on sota-alueella? Mikä tärkeintä - miksi nämä järjestelmät ovat käytössä siellä, koska miliiseillä ei ole lentokoneita?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä