DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Idealismi

Idealismi voi johtaa rasistisuuteen maahanmuuttotyössä

Suhtautumisessa maahanmuuttoon on usein se ongelma, että monia maahanmuuttajia yhtäältä pitäisi auttaa heidän kotoutumisessaan Suomeen, koska siinä voi olla monenlaisia mutkia matkassa, ja toisaalta joitakin heistä tulisi moittia tai rangaista heidän tehtyään täällä oman kulttuurinsa mukaisia asioita, jotka Suomessa eivät ole sallittuja. Maahanmuuttotyön tekijöille, joista monet ovat lähteneet alalle idealistisen innostuksen siivittäminä, tämä voi ymmärrettävästi aiheuttaa melkoisen kognitiivisen dissonanssin.

Halla-aho ja ihmisarvo- Humanismin hattaralinnakkeen porteilla

Risto Volanen kirjoitti vastavalkeaan lyhyen ja varsin suppean arvion Jussi Halla-ahon ideologiasta.

Huomioita työttömien auttamisesta

Luin Terhi Mustakankaan kommentin työkokeilusta. Tämä teksti muistutti minulle kivuliaan selvästi yhteiskuntamme työttömyyspolitiikan ongelmakohdista. Olen aiemmin todennut aktivointitoimien olevan huonosti kohdistettuja ja sisällöltään onttoja, mutta listaan olisi ehdottomasti lisättävä toimenpiteitä kehittelevien ja toteuttavien tahojen sinisilmäisyys.

Populismi, realismi, idealismi näistä puhutaan, mitä ne ovat?

 Ruohonjuuritasolla piti käydä tarkastamassa kyseiset sanaheitot vanhan ajan tietosanakirjasta, Suomalainen sivistyssanakirja, etten mutuilis.

Populismi  poliittisia virtauksia ja liikkeitä, joita leimaa kansansuosion  tavoittelua poliittista  todellisuutta  yksinkertaistaen ja kärjistäen ja siihen liittyvä kansankiihotus.

Realismi totuudentaju, tosiasioiden huomioon ottaminen.

IIdealismi epäitsekäs pyrkimys ihanteiden toteuttamiseen, ihanteiden tavoittelun leimaama elämäntapa.

 

Politiikan onnistuminen ei ole uskon vaan järjen asia

Ennätyslämpimän kesän 1885 kaikista kuivimpana aikana maastopalot yltyivät niin valtaviksi, että ne uhkasivat saartaa ja tuhota erään syrjäisen kylän kokonaan aivan parin päivän sisällä. Lähestulkoon ympärivuorokautinen sammutusveden kuljettaminen kylän kaivosta ja läheisestä saartorenkaan sisällä sijaitsevasta purosta ei auttanut pysäyttämään palon etenemistä.

IDEOLOGIA / IDEALISMI TEKEE HÖLMÖKSI!

En ole idealisti enkä ideologisti vaan optimistinen realisti ja tässä eräät syyt siihen ...

Ikuiseksi aiottu euro hajoaa. Tosiasiat kieltävän idealismin hinta hirvittävä!

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker myönsi viime yönä, että Kreikan euroeron varalta on laadittu yksityiskohtainen suunnitelma.

"Kreikan euroeron mainitseminen virallisena mahdollisuutena, johon EU on varautunut, on dramaattinen käänne Kreikan kriisin käsittelyssä", sanoo Suomenmaa-lehdessä Aalto-yliopiston professori Vesa Puttonen.

Höttöinen idealismi ei tuo leipää pöytään

Pigmenttikammoisten vihankylväjien keskuudessa on toisinaan hahmoteltu tunnusmerkkejä monikulttuurisuuspropagandan tunnistamiseksi. Yksi tyypillisimmistä elementeistä on se, ettei puhuja itse tarkoita tai ehdota yhtään mitään. Oma asiansa on se, mikäli puhuja itsetarkoituksellisesti ulkoistaa kauniiden sanojensa perusteella tehtävät johtopäätökset sekä käytännön toimenpiteet jollekin toiselle taholle, kuten "valtiolle", "yhteiskunnalle" tai "poliitikoille".

Vihreys haalistuu?

Ruotsin vaalivalvojaisissa kun seurasimme punaisen palkin nousua ja sinisen hyytymistä, kiinnitin huomiotani Sverigedemokraattien jytkyn sijaan pienempään vihreään palkkiin kauempana janalla. Ruotsin Ympäristöpuolue otti takkiinsa vaaleissa, jossa punavihreät keskimäärin etenivät. Tappio oli toki pienempi, kuin Suomen Vihreiden kolmanneksen paikkatappio 2011 eduskuntavaaleissa tai yli kolmen prosentin turpaanotto viime eurovaaleissa.

Aikuiset lapset Eurooppaa johtamassa

Parlamentin kolme suurinta ryhmää estivät valiokuntien puheenjohtajuudet EU-kriittiseltä EFDD-ryhmältä. Tavallisesti he olisivat äänestäneet ryhmälle yhden puheenjohtajan paikan ja varapuheenjohtajuuksia, mutta nyt ei.

 

Syyksi päätöstä puoltava Sirpa Pietikäinen sanoo, ettei EFDD "suostu rakentavaan yhteistyöhön" Euroopan puolesta. Heidi Hautala pitää päätöstä häpeällisenä. Tulkinta on erittäin osuva.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä