DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Kaikki blogit puheenaiheesta Huliganismi

Pinnanalaisia paineita purkautuu – ihmisiltä ja valtioilta*

Nuo pinnanalaiset paineet purkautuvat lopulta kuin tulivuori, niin yksilö- kuin valtiotasolla. Tapahtumasarja on kutakuinkin samanlainen molemmissa – hitaan kiihtyvä lumipallo- tai maanvyöryefekti, kunnes ylittyy taso, jonka jälkeen sopeumajärjestelmän [0 pato murtuu …

 

Muutama sana antifasta

Tampereen viikonloppuisissa hulinoissa otsikot kaappasivat ne natsien vastustajat, jotka kokivat hyväksi tavaksi fasismin vastustamiselle mennä nujakoimaan natsien ja poliisin kanssa sekä lopulta heitellä savuja ja paukkuja häiritäkseen käräjätalolta poistuvia natseja. 400-800 vastamielenosoittajan joukosta minkään näkemäni materiaalin perusteella enintään joitain kymmeniä henkilöitä osallistui tällaiseen toimintaan.

Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailu on koko Euroopan juhla

Jorge Valdano on argentiinalainen entinen jalkapalloilija ja entinen Real Madridin valmentaja. Valdano voitti Argentiinan paidassa MM-kultaa 1986 Meksikon kisoissa. Nykyisin Valdano on kirjailija ja radiokommentaattori.

Tänään kasoin espanjalaisesta televisiokanavasta Valdanon haastattelun, jossa hän puhui myös jalkapallon merkityksestä kotouttamisessa. Jalkapallossa moni nuori tuntee kuuluvansa yhteen. Jalkapallon kautta saadaan kavereita pelaajan uskonnosta ja alkuperämaasta riippumatta.

Luokkasota ei nappaa adventtisohjossa

 

Viime vuosina suomalaisten itsenäisyyspäivän juhlintaa on häirinnyt, mitä kummallisimmilla nimiyhdistelmillä itseään tituleeraava joukko rettelöitsijöitä. Rauhalliset mielenosoitukset ovat joko karanneet käsistä tai sitten mielenosoittajien joukkoon soluttautunut henkilöitä, joiden ainoana tarkoituksenakin on ollut rikkoa paikkoja ja kerätä itselleen mediahuomiota. Tänä vuonna porukka nimitti itseään luokkaretkeläisiksi. Kuokkavieraatkin on itsenäisyyspäivän vastaanoton nurkilla nähty. Kansan syviltä riveiltä huliganismille on turha odottaa ymmärrystä.

Aatteen ihmisiä vai elämäntapahuligaaneja?

Itsenäisyyspäivän mellakat toistuivat jälleen ja syitä pohditaan mediassa kuumeisesti. Annan yhden näkökulman mahdolliseksi motiiviksi. Sitä ei missään nimessä erilaisissa tutkijoiden kammioissa viljellä liikaa, eikä missään nimessä kukaan vasemmalle kallellaan voi sanoa sitä ääneen vahingossakaan tai joutuu sivuraiteille omien parissa.

Eroon kakarasta? - Hanki mopo!

 

Mopoilijoiden touhu on mennyt aivan älyttömäksi, pahimmillaan mennään ärsyttämään autoilijoita, muutama (mopoilija) on saanut jo luuvitosestakin.

Vaarana ovat muille pienemmille ja ennenkaikkea itselleen.

En koskaan hankkinut lapsilleni mopoa, onneksi ovat niin viisaita, etteivät vaatineetkaan, autokoulu ja auto riitti kun olivat riittävän vanhoja.

 

Arhinmäki on paras kulttuuriministeri pitkään aikaan

En ole minkäänlainen sosialisti, vaan reippaasti keskimääräistä suomalaista oikeammalla, mutta en ole koskaan ollut niin oikeistolainen, etten ymmärtäisi antaa vasemmistolaisille tunnustusta, mikäli he todella ansaitsevat sen. Tällä hetkellä kohutaan siitä, että kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki on juhlinut Suomen pronssimitalia jääkendossa nuuskahuulten kanssa heille perinteiseen tapaan eli niin sanotusti vetänyt lärvit.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä