DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallituksen elinkeinopolitiikka

Oikeus vastaan oikeus

Työntekijöillä on paljon oikeuksia vaikkapa työtaisteluoikeus ja lakko-oikeus. Nämä eivät ole perusoikeuksia, vaikka liittyvätkin perusoikeudelliseen yhdistymisvapauteen ja järjestäytymisen vapauteen.

Suomen olemassaolon pikakurssi: kyberneetikko opettaa

Ensimmäinen suomalainen onnistui aikanaan saamaan jälkeläisiä, mutta alkuräjähdys ei häntäkään luonut. Jo tämä lause johdattaa kykyjen ja ohjauksen tutkimukseen, kybernetiikkaan sekä Suomen aitoon historiaan. Ylin kuva selittää ”viable system” -periaatteen, ensimmäinen elinkelpoinen suomalainen. Hänen identiteettinsä (S5) oli suomalaisuus, keskiaivoillaan hän näki tulevaisuuteen (S4 liittyy tutkimukseen ja kehitykseen, R & D). Alimmalla aivokerroksella (S3) hän piti itsensä elinvoimaisena: söi, karkotti sudet ja lisääntyi. Sama metafora sopii myös valtioon.

Ongelmayhtiöt jälleen esillä

Sipilän hallituksen näkyvimpiin elinkeinopoliittisiin toimiin ovat kuuluneet Fennovoiman ydinvoimalahankkeen tien tasoittaminen ja veronmaksajien miljoonien kaataminen Talvivaaran kaivosalueen pohjattomilta näyttäviin ja pahasti vesiä saastuttaviin rahareikiin. Hankkeet ovat nousseet jällen uutisiin tavoilla, jotka oikeuttavat odottamaan elinkeinoministeriltä edes jonkinlaista selvennystä hallituksen linjasta näiden hankkeiden suhteen.

Fennovoima

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä