DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Kaikki blogit puheenaiheesta Annika lapintie

Sipilän hallitus toi hiostuksen päätöksentekoon

Juha Sipilän (Kesk) hallitus on korostetusti tuonut työelämästä tutun hiostuksen eduskunnan päätöksentekoon. Päätösten seurausten laatu on toissijaista, pääasia näyttää olevan että tuotantolinjalta tulee tavaraa ulos. Teollisesta ympäristöstä tulleelle insinöörille toimintatapa on luontainen. Ei haluta tehdä niin hyvää kuin osataan, vaan sellaista joka saadaan kaupaksi.

Vasemmistoliiton harharetket

Vasemmistoliitto on ollut muutaman kuukauden oppositiossa, se on näkynyt kannatuksen nousussa. Ministeri kaksikosta Merja Kyllönen pääsi EU-parlamenttiin, Paavo Arhinmäki jäi johtamaan puoluetta. Hänenkin olisi pitänyt mittauttaa kannatuksensa, niin olisimme nähneet hänen oikean kannatuksen. Jonkin aikaa on kirjoiteltu mahdollisuudesta, että vasenryhmän kansanedustajat olisivat valmiita palaamaan vasemmistoliiton ryhmään takaisin, mutta joitakin erimielisyyksiä on vielä, jotka estävät yhdistymisen.

Äitiys ja työllistämisen ihanuus

Annika Lapintie (vas) kirjoitti eilen EU-tuomioistuimen ratkaisusta joka turvaa äidin palkanmaksua hänen jäädessä suoraan uudelle äityslomalle ilman paluuta välissä työhön. Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän pj. Lapintie oli hieman huolissaan naisten tasa-arvoisen työllistymisen esteistä ja ehdotti että vanhemmuuden kustannukset jaettaisiin kaikille työnantajille.

Vain sveitsiläiset tietävät, mikä on sveitsiläisten etu

Sveitsi on kenties maailman ainoa todellinen demokratia. Sveitsiläiset saavat äänestää niistä asioista, joista he tahtovat, eivätkä poliitikot voi tulla kansalaismielipiteen tielle. Suora demokratia myös toimii erinomaisesti ja Sveitsissä onkin rikas, taloudellisesti vapaa ja ihmisoikeuksia kunnioittava valtio.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä