DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Keskustan mielenosoitusleirit eivät ole toimivaa kotouttamista

Kuntavaalit ratkaistaan sunnuntaina. Olen nostanut keskusteluun useita helsinkiläisten arkeen vaikuttavia asioita vaalikampanjani aikana. Edistän niitä myös valituksi tullessani.

  1. Koulukiusaamiseen pitää puuttua heti ja matalalla kynnyksellä. Kiusaamista ei välttämättä huomata ajoissa tai ollenkaan. Apua tähän löytyisi jokaisen koululaisen älypuhelimeen ladattavasta sovelluksesta, jolla kiusaamisesta voisi ilmoittaa kuraattorille parilla napin painalluksella.
  2. Kouluteiden turvallisuuteen tulee panostaa huomattavasti lisää. Helsingissä on noin 35 000 peruskoululaista, jotka taivaltavat joka arkipäivä johonkin kaupungin 90 peruskoulusta. Liikenteen uhriksi joutuu Helsingissä vuosittain noin 50 lasta. Lasten riski joutua liikenneonnettomuuksien uhriksi on suurempi kuin aikuisilla.
  3. Malmin lentokentästä luopumisessa on otettava aikalisä, vaikka alueen yleiskaava onkin jo edennyt maaliin saakka. Jos kenttä nyt lakkautetaan ja tilalle rakennetaan asuntoja, toimenpide on lopullinen ja saattaa kaduttaa jälkikäteen. On olemassa järkisyitä jarruttaa ja katsoa tilannetta rauhassa. 
  4. Pakolaisten kotouttaminen tulee olla vastuullista, eikä heitä tule vastaanottaa enempää kuin pystytään hoitamaan. Jos kotouttaminen laiminlyödään, seuraukset voivat olla hyvin kauaskantoiset ja ne vaikuttavat koko yhteiskunnan turvallisuuteen - Euroopasta löytyy hyviä esimerkkejä epäonnistumisista.
  5. Kaikki liikennemuodot mahtuvat sujuvasti Helsinkiin niin jalankulkijat, pyöräilijät kuin autoilijatkin. Osalla vihreistä on selkeä tavoite vähentää asukaspysäköintipaikkoja, joita varsinkin Helsingin kivikaupungin alueella on vain rajattu määrä. Asukaspysäköintipaikkoja ei voi vähentää ennen kuin autojen määrä oikeasti vähenee. Päinvastoin: Yö- ja iltaparkkipaikkoja pitää etsiä lisää vaikkapa kaupungin laitosten pihoilta. 
  6. Puistojen ja torien tulee olla kaikkien vapaassa käytössä ilman, että niissä kulkemista tai olemista joutuisi välttelemään pitkäaikaisten mielenosoitusleirien vuoksi. Kaupungin pitää asettaa alueidensa käytölle selkeät raamit, joilla mielenosoituksista aiheutuvia haittoja voidaan kohtuullistaa reippaasti. Alueiden käyttöä mielenosoituksiin voi rajata ajallisesti ja mielenosoitusvälineistö, kuten teltat pitää poistattaa yön ajaksi. 

Kirjoitan blogini Helsingin kaupungin yleisten töiden lautakunnan jäsenenä ja kunnallisvaaliehdokkaana, en poliisina. Kaikki tiedot mihin kirjoituksessani viittaan, on saatavilla julkisista lähteistä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat