DennisPasterstein Tasokasta liikkumista

Vihreiden ylimmän johdon flirtti äänestäjien kanssa on vastuutonta

Aluksi haluan muistuttaa, että kirjoitan blogini Helsingin kaupungin yleisten töiden lautakunnan jäsenenä ja kunnallisvaaliehdokkaana, en poliisina. Kaikki tiedot mihin kirjoituksessani viittaan, olen saanut tietooni poliisityön ulkopuolella.

Aivan vihreiden terävimmästä kärjestä on viime päivinä esitetty puolivillaista kritiikkiä oikeuslaitoksen ja viranomaisten suuntaan. 

Puoluejohtaja Ville Niinistö kehotti harhaanjohtavin tiedoin ihmisiä osoittamaan mieltä palautuspäätösten toimeenpanosta ja pormestariehdokas Anni Sinnemäki puolestaan kyseli blogissaan, ovatko maahanmuutosta vastaavat viranomaiset tehtäviensä tasalla.

Pidän molempia ajatuksia outoina. Sinnemäen luulisi tietävän, millaisessa paineessa maahanmuutosta vastaavat viranomaiset ovat töitään kohta kaksi vuotta tehneet ja millaisin tuloksin. Suomessa on hyvä vapaa media, joka on vahtinut heitä, tutkinut heidän toimintaansa ja raportoinut havainnoistaan yleisölle, johon Sinnemäkikin kuuluu. 

Minä luotan Suomen maahanmuuttoviranomaisiin, poliisiin ja tuomareihin. Toivoisin, että Sinnemäkikin voisi luottaa. Jos ongelmana on lainsäädäntö, jota nämä viranomaiset soveltavat, valvovat tai toimeenpanevat, siihen voivat vihreätkin omalta osaltaan vaikuttaa eduskunnassa.

Sinnemäki kiinnitti huomiota siihen, että joitakin kokoomuslaisia Rautatientorin mielenosoitus on ärsyttänyt. Myönnän, että kestoleiri missä tahansa kaupungin torilla tai puistossa ei innosta minua. Se voi kuitenkin olla osa meidän Helsinkiämme tänä kesänä, jos Sinnemäki ja vihreät saavat asiasta päättää.

Jo nyt kaupungin keskustassa on ollut havaittavissa sitkeää leiriytymisen meininkiä. Kesän lähestyessä kiinnostus tätä majoitusmuotoa kohtaan saattaa lisääntyä eri ryhmien taholta joita on myös aikaisempina kesinä nähty Helsingissä.

Minä kunnallisvaaliehdokkaana en näe tulevaisuuden Helsinkiä mielenosoitusleirien valtaamana alueena. Puistojen ja torien tulee olla vapaassa käytössä ilman, että niissä kulkemista tai olemista joutuisi välttelemään pitkäaikaisten mielenosoitusleirien vuoksi.

Haluan, että lapsesta vanhukseen kaikki voivat vapaasti valita puistossa, mihin piknikpeittonsa levittävät, eikä niin, että osa alueista on vallattuna tietyn ryhmän käyttöön.

Jos pitkäaikaisia mielenosoitusleirejä halutaan suosia, olisiko järkevää tehdä kaupungin puolesta siistin näköisiä kojuja tätä varten?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Eilisessä MTV:n vaalitentissä Ville Niinistö väitti, että mielenosoitusten kohteena olleessa koneessa oli alkuperäisessä suunnitelmassa ollut paikkoja lapsille ja raskaana olevalle naiselle. Jos se pitää paikkansa, hänen toissapäiväiset viestinsä eivät - sittenkään - olleet harhaanjohtavia.

Pääministeri Juha Sipilä on todennut, että lasten ja raskaana olevien naisten säilössäpito karkotustapauksissa sotii hänen oikeustajuaan vastaan. Tästä keskusteltiin myös eilisessä vaalitentissä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217899-suora-kysy...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Nämä Niinistön ja kumppaneiden kritisoijat itse asiassa syyllistyivät hyvin samanlaiseen toimintaan kuin se mistä Niinistöä kritisoitiin. Saa nähdä kuuluuko ensimmäistäkään anteeksipyyntöä. Epäilen ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eikö kuitenkin tuon perheen karkotus keskeytetty sunnuntaina ja Niinistön mesoaminen alkoi maanantaina. Eikä keskeytys johtunut raskaudesta, vaan siitä, että valitusprosessi oli kesken.

Rinne ja Sipilä olivat kysyneet tietoa sisäministeriöstä, mutta ilmeisesti Niinistö ei tiedä missä sisäministeriö sijaitsee.

Olin samaa mielatä Rinteen ja Sipilän kanssa, että puolueiden puheenjohtajien ja poliitikkojen pitäisi pitäytyä faktoissa, eikä ruokkia vastakkainasettelua mölyämisellä.

Sitä nyt tuskin kukaan kiistää, että Niinistö toimi lapsellisesti.

Se sitten on ihan eri asia, että onko silloin aina turvapaikan tarpeessa, jos on raskaana, tai perheellä on lapsia?

Sitten pitää muuttaa toimintatapaa ihan EU-laajuisesti, koska perhetilanne ei turvapaikanhakuprosessissa ole se ratkaiseva asia.

Koko lähi-itä on vaarallista aluetta, mutta tuskinpa kuitenkaan Eurooppa ja Suomi pystyy heitä kaikki auttamaan, eli mennään lakien ja sopimusten mukaan, niinkuin tähänkin asti.

Toimituksen poiminnat